Houbovo kapustičková cizrna

Houbovo – kapustičková cizrna

Energetická hodnota pokrmu:

Cca 1800 KJ

Ingredience na jednu porci:

Hrst cizrny, hrst vařených hub, hrst růžičkové kapusty, hrst strouhaného sýra, jedna cibule, jedna lžíce oleje z vlašských ořechů, stroužek česneku na drobno, sůl na dochucení.

Postup přípravy:

Cizrnu přes noc namočíme a druhý den vaříme v tlakovém hrnci cca 20 minut, bude mít ořechovou chuť, mezi tím si spaříme kapustičky, necháme deset minut v horké vodě, scedíme a pak je zalijeme ledovou vodou, cibulku s česnekem osmahneme dozlatova, přidáme houby, které ještě chvíli restujeme s cibulkou a nakonec přidáme cizrnu a kapustičky, na talíři posypeme sýrem.

Na tomto jídle se mi líbí jeho přirozenost, je dochuceno pouze sýrem.