Vaječné skořápky přírodním zdrojem vápníku

Jako minerální doplněk stravy se doporučují vaječné skořápky, které se dají zpracovat různými způsoby:

  1. Rozemletím sušených skořápek v mlýnku nebo rozdrcením na prášek. Tento se pak užívá na špičku nože po ránu a zapíjí se, nebo se může rozmíchat v lžičce medu, anebo ve sklenici vody. Tento způsob mi moc nevyhovuje, protože pořád je to prášek, který Vám občas zaskřípe mezi zuby. Ve sklenici s vodou zase zůstane po vypití na dně a navíc si musíme dávat pozor, abychom tento prášek nejedli s ničím, co obsahuje tuk, neboť nám pak vznikne v těle kus „mýdla“.
  2. Rozpuštěním skořápky v kyselině citrónové. Tento způsob považuji za nejpřijatelnější. Vznikne nám chuťově neutrální mléčně vypadající tekutina, kterou konzumujeme po lžičkách, nebo přidáváme do sklenice s vodou a vypijeme.
  3. Vyrobením “vaječného likéru“, který není špatný, ale obsahuje alkohol a je sladký. Recept naleznete zde.